bbye 2012

Assalamualaikum :)

yessss! harini is 29th december. 2012 will ended soon. aww. I owe you 2012. Thanks for everything. Thanks Allah :)

Tadi Alhamdulillah, dah settle 2 paper. anddd my final exam officially begin harini. Everything went well. Alhamdulillah. Ada jugak kantoi one or two question. Tapi, what to do. Dah lepas. Redha je lah. hihihi.

Oh myyy! Hari sabtu harituu. 22nd of December. Afifi balik. Siott jee! Dia kata, lepas tamat latihan that day, tak cuti. Bulan 5 nanti baru cuti. Tup tup!sabtu haritu, dia dah ada kt KL. I went like “asal kau balik?!!” instead of “welcome home baby”. Crius!i marah gilaa. Geram kot! i was about to surprise him at the first place. Tapi belum plan lagi the “surprise” thingy, dia dah surprise i dulu. The most part yg buat i bengang gilaa bila dia actually sampai rawang pukul8, but i dapat tahu pukul 12. 4hour later. Criusly?! GERAM! Haa, tapi at least dia dah balik. hehehe. On monday, kitorang datiiinnnggg! ehehehe. I LOVE HIM! He is so sweet. My heart went dupdapdupdap i tell you. First time jumpaaa. Rasa nak peluk jeee. Tapi kidda segan lah in public kan. hehehe. The highlight part is dia dah kurus. Criusly kurus gilaa. Yes! Kalau jalan ngn i, macam number ten. haa like this 10! :( no matter what, i kena kurus! at least berat i dalam 50-55 laa. at least! i gemuk sangat kot. benci lah! macam tak sesuai dah i dgn dia. hmm sad! :(

and we met again selang 2 hari after that. ni memang betul betul rindu ni nama nyaa. Kalau dulu, even kitorg dekat. selang 2 bulan baru boleh jumpa. hahaha. haa anyway 4th january ni dia balik Melaka sudah. hmm so sad :( bulan 5 pulak baru boleh jumpaaa :( and i was plan yg i boleh hantar dia balik Melaka on that day. Tapi tulaa. takda transport lagii. Macam nak pinjam kereta umi. Tu pon kalau umi tak guna lah kan. Harap harap lah plan i ni jadi. I nak jugak jadi gefren yg full with surprises nii. Baru lah macam sweet! Gitchhuu! ihiiks.

btw, monday ni kitorg plan nak jumpa. Celebrate new year sama sama. aww. its gonaa be our last day jumpa laa. Kalau i tak dpt hantar dia. haaaa. sedih nyaaaa. Gonna miss him! Harap harap what we’ve plan ni menjadi lah yee.

Okay, gotta date the notes. my next paper in on monday. urrgghhh! okay. bbye :)

WHY?

Tags

, ,

Assalamualaikum :)

Feel blessed sgt harini. Alhamdulillah. Thanks ya Allah. Assignments, presentations, oral sume done. This week gonna be the last class for semua subject. Ada jugak yg ended last week. hehe. Hopefully dapat habis cepat semua quizes, ohh, btw, i ada lagi 2 quizes to be done. hmmm. Okay, hopefully, semua class boleh hbs cepat and the quizes cancle ke apa ke, so, i boleh balik rumah earlier than what have been planned. hehehe. How i miss home! tetibe i jadi homesick gila ni entah kenapa lah kann. I also tak tahu WHY. Me.Homesick. Is sooooo pelik bin ajaib. 

Last night, i on the phone dgn Afifi. hee. How i love to hear that creature’s voice. tehee. Rasa full of semangat and feel loved lepas sembang-sembang dengan dia. He’s very very very cute-macho-guy!criusly!HE IS! Awww, he’s so cute. Okay!stop it qira! The chit-chat thingy last night was about us. I mean, about him. and about me. Afifi cakap, ohh btw, dia dah tamat latihan with the army, semalam = 16/12/2012. YAAA. Sedih gila sebab i tak dapat datang sana. hmmm. Sure ada hikmah. Maybe kalau i dtg sana, definitely gonna meet his family, the hikmah mungkin if i meet them, his mom akan tak suka kt i ke kan. So, it is better kot tak jadi pergi semalam. Okay. That’s it!ingat hal semalam,crius!make me feel really really bad macam nak baling tahi ke muka i nii. and i rasa sedih. K. DAH! haa, yaaa, afifi cakap, dia nak kerja kt sabah sarawak. OHH!TIDAAKK! I taknak dia kerja sana, i taknak dia jauh drpd i. i just TAKNAK! Tapi, bila fikir fikir balik, WHY did i tak kasi sangat dia kerja sana? WHY?  sebab, we gonna be jauh. jauuhhh like thousand miles macamtuu. WHY i taknak jauh dgn dia? (Kalau dekat pon bkn selalu jumpa.) entah. i takut dia jatuh cinta dgn perempuan sana. Macam dalam cerita Istanbul Aku Datang tuu, jap lagi, dia rasa sunyi sensorang kt sana, sbb i’m not around, dia mula lah nak start in relationship dgn other girls kt sana. Nauzubillah. Okay itu lah masalah i. Tak boleh nak fikir positive. Always be in negative minded. SEDIH! Bukan apa, i rasa mcm i dah mcm entahlah in love with him. Macam nak buat everything together. I literally, puasa shopping for a month dah tau sebab nak shopping dgn afifi. hishh! Slap me on my face now! Such a bitch!

TAPI KENAPA? KENAPA I MACAM NI? urrgghhh! i tak suka lah mengharap nii. Because, it will disappointing you, you know? aiyooo. EXPECTATION SUCKS!

Okay. I was just thinking kalau macam kitorg just focus on kerja memasing. Does it will ruin our relationship? I tak nak bercinta dah dengan org lain selain afifi. Tapi kalau kitorang buat hal sendiri, errmmm, afifi akan fikir pasal i tak nanti? Lepastu, kalau kitorang just kawan? meaning, we can date sesape yg kitorang nak lah kan? SUMPAH! I TAKNAK! Tapi Afifi? Takkan sampai bila-bila, i’m the only perempuan dlm hidup dia. yaaa. I should let him free. KAN? SHOULD I? I love him. I really love him. I taknak ada org lain after him. Tapi, entah. Takkan i nak suruh dia pilih antara i or sabah-sarawak. ishh! tak boleh qira! okay, this time, I have to be more considerate. (bkn this time je. I should start to be considerate person)

Kenkadang otak aku ni tak fully functioning sangat tau. Asyik think bad je. Okay okay. Qira have to be more positive minded. Fikir jugak masa depan orang lain. Fikir jugak the benefits for others. DON’T be too selfish. Jangan fikir diri kau (me) sendiri je nak best. Fikir orang lain jugak. Annddd. always doa mohon Allah kasi yg terbaik untuk diri sendiri and jugak others.  

Okay. Posted on that. bye :)

aaaarrgghh!

Assalamualaikum :)

hishh! geram nyaa! geram nyaa! i’m totally in “geram” mode! Ya Allah! aaaaaa! here’s the story begin, aku chat dgn kawan aku kt fb siang tadi, dikenali sebagai miss N. OKAY. aku ajak dia teman aku p pd sebab esok ahmad afifi si bofren kesayangan tamat latihan. at first, aku dgn miss N pon berbincang lah pasal our so called plan utk esok. Okay fine. we agreed! I was totally in major excited!yelaaa!kenkonon nak buat surprise kt afifi lah esok ni kan. I cakap kt afifi i tak dapat datang esok. Memang hakikatnya i tak dapat datang pon esok. Kira macam last minute punya plan lah ni dengan miss N. I pon excited!macam nak buat “tadaaa!moment”. I dgn miss N pon continue chatting, about life each other. Last tu dia cakap, “untuk esok tu, i ask my dad dulu tau” anndddd i was like okayyyy hmmm (disappointing, tapi masih lagi yakin ada harapan) Okay. sabar qira. Keep on doa. I was dupdapdupdap lah nak tunggu confirmation from miss N pada sebelah malam nyaa. The whole dayy kauu, aku berdebo! Sampai tertidur tertidur. Haishh.  okay, sekarang, dah malam. i called her. masuk voicemail. fine babe fine. I waited dengan jantung yg dah keruan bunyi diaaa. annndddddddd my phone bunyi, text message. It’s from miss N. tahu tak apa dia jawap? dia cakap, “esok i have class at 2″ tu jeeeeeeeeeeeeeee! and i was like totally kecewaaaa. weyyy, cakap je lah esok tak jadii. haaaaaaaa! how i wish to be there tengok ahmad afifi in PD. HAAAAAAAAAA!

I’m totally not okay. yes! NOT OKAY! AT ALL! GERAAAMMM! RASAAAAAA hisshh entah!i can’t describe this feeling. tapi rasa nak marah! rasa teruk pon ada jugakkk.

Bila fikir balik, takpa. Semua ni mesti ada hikmah. Takpa qira. Allah Maha Tahu. SABAR!

tahu tak, i pernah jugak buat macam kat org lain? so, sekarang ni, Allah nak tunjuk balasan nya ke aku. YESS! RIGHT!

Rasa bersalah pulak sekarang nii hmm :(

okay bye.

tumblr_l6u7v11Fzj1qzx5i0o1_500

p/s: Ahmad afifi, aku mintak maaf sangat sangat. Aku awek yg teruukk :(

O M G !

Tags

,

Assalamualaikum :)

Heh! Letih tahu tunggu internet connection yg serupa pfftt! haishh! Things dah tak get anymore sebab macam dah basi. kan? -.- i blame you uia cummunity wifi! i blame youu!

wait! tukar position jap. Sakit belakang bak hang!

Okay, better :) THIS IS AWESOME MANN! Relaks relaks chill je macam nii. kan bessttt! hehehe.

Finally!aku period jugak harini. Selama berapa hari tanggung “mood-swing” yg entah macam apa dah tuu. FINALLY! annnnddd lepas ni dah takda dah lah emotional distubance. hehe. Hopefully :)

EHH! O M G ! Like criusly! on 12/12/12 hari tu kan, Ahmad afifi confessed! YA ALLAH! Jantung terus stop. totally! aku speechless! Sumpah! Kaku tak terkata. I didn’t expect pon that he would do that! Mujur on the phone je. Kalau depan depan? HAHAHA! Selama setahun we have been in relationship,  not even once tau dia cakap macam tuu. ni first time! haahha. I’m touched! :’) He’s so sweet kan? isn’t he? hehehe. I’ll keep on doa that Ahmad afif lah the one for me. Letih lah asyik salah orang je ni. I’m dah nak masuk twentytwo kot next year! Soooo! i should be more crius about my life. YES! I WILL!

Okay. that’s all :) bbye goodnigth. xoxo

uncontrolled emotion

Tags

, ,

Assalamualaikum.. :)

Hey!i can’t deny that i’m so hardly in love with this leopard pant. hehe. Its really cool i tell you! i wanna wear seluar tidur ni tiap tiap hari and i rasa like hotties sangat tahu?! hahahaha! okay. stop it! ._.

Just figure out that some kidda behavior that i can’t control. Its really bad y’know? haishh. I can’t control my emotion. Macam tiba-tiba orang cakap something, I nak terasa, like what-the-hell?! Letih jugak tahu kalau asyik terasa je macam ni. Terasa tak kena tempat. Crius! i can’t control that emotion. Macam meroyan pon ada jugak. heckk! Kalau ini tanda-tanda nak period, come on!period lah cepat. I dah tak tertahan lagi hoii nak jaga emosi ni. Letih!criusly!letih!

Study,alhamdulillah, okay je. Final is on this 29th December. Not yet been prepared :( hmmm. There’s one more assignment to be submitted and 2 more quizzes. Its suck man! Rasa loser gila bila everyone in on cuti but i’m here stuck in the middle of workload that hectic-ized me and makes my life like an eff! My cousin dah text ajak broga whatever!and i sadly replied that i can’t make it because my final is just around the corner and there’s still i have to study for my 2 quizzes. Maybe all these things makes my emotion freak-ass kot. kan? Am i stress? entah!I’ve no answer to that question. I just like live follow the flow. haishh. Next year I dah nak jadi twenty-two. YES!TWENTY-TWO. Its a big number. but sadly i don’t have any ambition/vision/mission in life, basically MY LIFE. Sad life huh? 

Haishh!ini crius!urgently i need to change. i have to live differently for the sake of my future. Should not be too dependent. Should not be too emotional. Should not be too relax. There’s a long list of “should i” and  “shouldn’t i” that i’ve to consider. Okay, noted that! 

Haa! yg pasal emo-emo ni criusly, i tak boleh nak solve/avoid. Sekarang ni macam teruk je emosi i. Makin emotional from days to days. Asal entah. 

Sekarang ni kan, i feel macam rapat sangat tau dengan Ahmad afifi. Faham tak kalau terlalu rapat macam leads to fight. I tak nak gaduh-gaduh ni, in fact that kitorang jauh. Susah. Satu lagi benda kan, bila Ahmad Afifi call je, my jantung goes dupdapdupdap.  Kenkadang tu sengaja tau i tak angkat sebab nervous gila. Lepastu i buat buat tidur, last-last i tertidur betul-betul. and and Afifi tak give-up tau nak call. He call call terus. hehehe. Funny. he’s kidda cute huh? That is why i’m in love with him. hihihi. Hopefully he’s the one.

Thats all. Bye :) 

 

newborn

Assalamualaikum and hello there :)

This is my very very very first entry. wehoo! Imma happy to write here. Like criusly, i am! :D 

Well, just gotta back from home. How am feel really really really bored being here in Gombak in UIA basically. Boring people that i gotta meet. Boring things that i’ve to do. bla bla bla -.-“

11 of December, i feel blessed to live till these days. Alhamdulillah. My final is just around the corner. Its gonna be on 29th December. But imma literally not yet been prepared. Bad student i am!ihhiikks! :( i kidda excited nak tunggu this Sunday, 15th December 2012. Coz my boyfriend gonna be back!You guys tak akan tahu betapa rindu nya i kt my bf. Like criusly!RINDU! :( we haven’t meet for about 6month jugak lah sebab last kitorang jumpa before my final exam last sem. woaahhh!lama jugak kan? hihihi. Jarang contact, sebab dia tak boleh guna phone kt sana. See, how tough i am. HEHEHE! I’m proud of myself (ceehh, padahal menangis jugak, 2/3 bulan awal kena tinggal tuu.hahaha!) Tak apa, he’s gonna be back soon. and i’m pretty sure right after he’s back, kitorang akan jumpa and and i’ll make sure that the day kitorang jumpa tu nanti gonna be a very special day for him. hehehe. I MISS MY AHMAD AFIFI SO BADLY. Please come faster sunday! hehe.

okay, till then. I’ve to study for my Arabic language quiz tomorrow. See how bored my so called “student-life-in-yuaiiayhh” zzzz =.=’ byee

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.